Kan du hjælpe??

mandag den 22. august 2011

Jeg vil meget gerne i gang med at lave et tæppe til Vito, men inden jeg overhoved er gået i gang må jeg bede om hjælp.

Hvis jeg nu laver tæppet af patchwork dele foran, og vil have fleece på bagsiden, er det så nok at sy kantbånd rundt om? Eller skal de sys sammen?
Jeg har nu brugt et utal af timer på at kigge rundt omkring, og på langt de fleste tæpper kan jeg nemlig ingen syninger se på bagsiden?


Jeg mener jo at sådan et tæppe kan blive et hit herhjemme, både en lun sensommer dag efter vild leg, eller til det kolde vinter hvor det skal puttes :)

7 kommentarer :

 1. Jeg har lige syet mit første patchwork tæppe - og der gav jeg den en sygning gennem hele molevitten, for at holde lidt på det hele... ca. 10cm inde, hele vejen rundt i kanten... Du kan tjekke det ud på min blog, på onsdag.. Det skal lige overrækkes til modtageren, før der kommer billeder ;)

  SvarSlet
 2. Jeg plejer ikke at lave syninger igennem det hele, men nøjes med kantebånd:)

  SvarSlet
 3. Det er en god idé at quilte (altså lave syning gennem alle lag). Så holder det faconen og gør stofferne stærkere.

  SvarSlet
 4. Nu har jeg godt nok kun lavet to tæpper - men der har jeg bare nøjes med kantbåndet..:)
  Hvis jeg nu skulle ha' pladevat eller fleecen imellem ville jeg nok quilte på en eller anden måde - men det har jeg ikke afprøvet endnu;)
  KH Anne

  SvarSlet
 5. Hej ;)
  Jeg har lavet mit første patch work tæppe denne sommer. Det er mit nye retro picnic tæppe, som du kan se på min blog under 'patchwork'.
  Jeg har lagt pladevat imellem forsiden, som er patchwork og bagsiden som er (eller skulle være) vandafvisende stof. Tæppet måler ca. 150cm x 200 cm og jeg har quiltet det for at holde sammen på lagene, så de ikke skrider. Det var lidt svært i starten, men når man lige finder teknikken, er det faktisk OK. Du kan se på min blog, hvordan jeg quiltede ;)
  Jeg håber det lykkes for dig. Glæder mig til at se resultatet her på din blog!
  KH Camilla

  SvarSlet
 6. Tusind tak for hjælpen alle sammen:)
  Så bliver det et tæppe med en forside og en bagside, med Kantbånd på.

  SvarSlet
 7. Hej. Jeg vil klart anbefale, at du syr det mere fast end kantbåndet. Jeg har selv prøvet både med og uden og selv på et ca. 100 x 90 ser det altså efter min mening rodet ud, hvis ikke det er fasthæftet. Og jo større tæppe, jo mere betyder det selvfølgelig. Alternativt skal du finde nogle materialer som 'hæfter sig' til hinanden, hvilket fx tyndere bomuldsstoffer kan gøre. Men igen, er altså bare bedre hvis man hæfter det. Bare 15 cm inde hele vejen rundt gør en stor forskel, men jo mere, jo bedre - ser 100 gange mere prof ud :o)
  God fornøjelse!

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |