Er du bange??

torsdag den 10. november 2011

Vito har altid været en dreng med en masse fart på, og en stor rygsæk fuld af mod.
Han kravlede da han var 4 mdr, og gik da han var 8 mdr, har altid sovet på sit eget værelse og har altid sovet igennem!

Den seneste mdr har vi kæmpede herhjemme, når sengen kalder.
Til at starte med gik han glædeligt i seng, men vågnede altid mellem kl 24-01 og kom grædende ind til os.
Nu er han bare verdens mest ulykkelige dreng, når det er sengetid. Det er ikke fordi han ikke er træt eller ikke vil sove, han er ligesom bare skræmt ved tanken om at skulle sove på værelset.
Er heldet med os, og alligevel få ham til at sove derinde, kan vi være helt sikre på at når klokken når midnat, er det inden for en time han kommer ind til os.
Min store stærke dreng, som ikke er bange for noget, hyler og skriger når han vågner, for at komme ind til os, helt panisk og bange!

Nu er alle mine princippet gravet dybt ned, og Vito sover endnu engang i vores seng.
Han skal ikke være bange når han sover. At sove skal være en god oplevelse, og for alt i verden vil jeg gøre mit til at det ikke bliver hængende i ham og bliver noget negativt. Men første har han brug for at finde trygheden igen!

5 kommentarer :

 1. Principper er til for at blive brudt, - især når man vurderer at ens barns behov for tryghed er større end normalt... Synes at I tackler det helt rigtigt-og alt skal nok "godt" igen:-)

  SvarSlet
 2. Årh nej, øv. Mads havde faktisk også en periode hvor han pludselig blev bange. Vi fandt ud af at han var blevet bange for mørke. Siden har han haft en lille vågelampe, den gør ham tryg så den er også med når han overnatter ude.

  Håber I finder ud af, hvad Víto er bange for...

  SvarSlet
 3. Sådan en periode har vi også haft herhjemme, hvor vores dreng vågnede hver nat samme tid som jeres Vito. Tror der er nogle perioder hvor de bare er lidt utrygge og har brug for, at være tæt på en - så selvfølgelig skal de putte i dobbeltsengen. Her går det iøvrigt helt fint med at sove på eget værelse igen :)

  SvarSlet
 4. Jeg synes også, at det er op og ned med mine drenge. I perioder kan de vågne og komme ind, men ellers har vi ikke været voldsomt plaget af det.

  Nogle af vores venner har derimod haft udfordringen med deres dreng, da han drømte uhyggelige drømme. Det hjalp med en "drømmefanger", der "fanger" de uhyggelige drømme. Lyder meget overtroisk og basalt, men det virkede for dem.

  SvarSlet
 5. Mine unger må til en hver tid sove i vores seng og så siger jeg skråt op til alle mine pædogog veninder. Hvis det hos mig mine unger føler sig mest tryg, er det der de skal være, BASTA!!! Som du skriver, det skal være DEJLIGT at sove.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |